Európába legelőször 1560-1570 között hozták be a burgonyát. Nehezen lehetett az embereket termesztésére és fogyasztására rászoktatni. Különböző elemi csapások (pl. éhínség) ráébresztették az embereket arra, hogy a burgonyát könnyű termeszteni és felhasználása is egyszerű. Ma már az európai ember asztalán a kenyér után a második legfontosabb táplálék. Sokféle képpen el lehet készíteni és finom, tápláló ételek alapanyaga.
Ebben a füzetben 100 receptben mutatjuk be a burgonya elkészítési módját. Ötleteket kaphatnak a burgonya változatos felhasználására. Kívánom, hogy minden érdeklődő megtalálja benne azt, amire szüksége van.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Péter Jánosné: Burgonyás ételek és sütemények
Kiadás:
Budapest, 2001
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
48 p.
Kötésmód:
fűzött
ISBN:
9630068494
tartalom:
leírás:
Itt-ott kiemelőtollas jelzéssel.