FÖLDRAJZ / Afrika kategória termékei
Csodálatos Etiópia

: Csodálatos Etiópia

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Afrika Gazdaság vegyes Útleírás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világgazdasági Kérdések

Terjedelem:

289 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Etiópia évszázadok óta az útleírások kedven témája. Egy nagykiterjedésű, a középkor viszonyaiból a modernizálódás útjára lépő ország életéről, embereiről szól a könyv. A szerző több mint három évet töltött Etiópiában. Személyes élményeit, tapasztalatait dolgozza fel könnyű, élvezetes formában, de szakmai igénnyel, kritikus hangon. A könyv két részből áll. Az első rész tarka élménybeszámoló. Vadregényes hegyek alján meghúzódó apró falvak, az édenre emlékeztető tavak és ligetek, bibliai időket idéző arcok, az évezredes hagyományait őrző kopt-keresztény egyház fenséges katedrálisokkal és szellemi rabszolgaságban élő hívekkel, luxusautókon száguldozó nemesi aranyifjak, fővárosi paloták árnyékában lapuló nyomorúság, - mindez általános körképpé fonódik össze és hozza közelebb ezt a nagyhírű és mégis oly kevéssé ismert országot és népét. A színes útirajz azonban kivétel nélkül az ország életének egy-egy jellegzetes képét villantják fel. A szerző a második részben rátér a nehezebb fajsúlyú témákra. Ismerteti az ország legfontosabb gazdasági ágát jelentő, de kezdetleges és a feudális kötöttségeket megsínylő mezőgazdaságot, a lassan modernizálódó közlekedést, az elterjedt kézműipart és a kezdeti stádiumban levő gyáripart stb.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!