Súgó

Üdvözöljük az Antikva.hu Súgó oldalán. Az alábbiakban részletesen megismerheti oldalunk működését. Az egyes pontokban igyekeztünk a leggyakrabban felmerülő felhasználói kérdésekre válaszolni, illetve reméljük, ez az oldal segítségére lesz minden kedves látogatónknak, hogy megismerje az új funkciókat.

Regisztráció

Az Antikva.hu oldalán a felhasználók regisztrációs folyamat által saját felhasználói fiókot hozhatnak létre abból a célból, hogy vásárlásaikat kényelmesen intézhessék. Minden vásárlás sikeres lebonyolításához munkatársainknak szükségük van azonosító adatokra (pl. névre, címre), amelyek segítségével a kiválasztott könyveket a vevő kézhez kaphatja. Megrendelés leadására csak regisztrált felhasználóinknak, belépést követően van módjuk. (Könyvek kiválasztásához – kosárba rakásához – nem szükséges belépés, erről lásd lentebb a „Kosár” pontot.)

Amennyiben még nem regisztrálta magát, nyomja meg a Regisztráció feliratú linket itt vagy az Antikva fejlécének jobb oldalán. A megjelenő űrlap segítségével új felhasználói fiókot hozhat létre. Ennek két alapvető módja van:
a.) Regisztrálhat egyszerűbben és gyorsabban Facebook vagy LinkedIn segítségével (amennyiben bármelyiknek már regisztrált felhasználója),
b.) regisztrálhat hagyományos módon a regisztrációs űrlap kitöltésével.

Regisztráció közösségi oldal segítségével (Facebook vagy LinkedIn)
Ha ezt a lehetőséget választja felhasználói fiókjának létrehozásához, kattintson a regisztrációs űrlap tetején látható Facebook vagy LinkedIn feliratú gombra. Az ilyenkor szükséges felhasználói azonosítást ebben az esetben nem az Antikva, hanem helyettünk a kiválasztott közösségi oldal rendszere végzi el és az Ön által engedélyezett adatokat átadja az Antikva rendszerének abból a célból, hogy felhasználói fiókját létrehozhassuk anélkül, hogy Önnek az adatok begépelésével kellene időt töltenie. (Adatvédelmi tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja.)

Közösségi oldal segítségével történő regisztráció esetén visszaigazoló e-mailt küldünk felhasználói fiókjának létrejöttéről, azonban e-mail címének visszaigazolására, fiókjának aktiválására külön nincsen szükség. A folyamat során lehetősége lesz hírlevél-beállításainak megadására, illetve számlázási és szállítási címadatait is elmentheti rendszerünkben.

Regisztráció hagyományos módon
Regisztrálhat hagyományos módon is a regisztrációs űrlap kitöltésével. Kérjük, töltse ki az oldalon látható mezőket, majd az űrlap alján jelezze, hogy a regisztrációs folyamat során szeretné-e megadni hírlevél-beállításait, illetve címadatait. Ettől függően rövidülhet vagy éppen több lépésessé válhat a regisztrációs folyamat. Ezt az oldal tetején (a fejléc alatt) található sáv mindig visszajelzi Önnek.

A regisztrációs beállításokat követően egy visszaigazoló levelet küldünk, amelyben arra kérjük, hogy erősítse meg regisztrációs szándékát. Erre e-mail címének biztonsága érdekében van szükség – e-mail fiókjába történő belépésével és a levelünkben található visszaigazoló link segítségével igazolja, hogy Ön birtokosa és használója a megadott e-mail címnek. Ez a megoldás segít, hogy mások ne regisztrálhassanak e-mail címével Ön helyett. (Adatvédelmi tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja.)

Belépés

Amennyiben nincs belépve az oldalon, nyomja meg a Belépés feliratú linket itt vagy az Antikva fejlécének jobb oldalán. (Ha be van lépve, azt onnan ismerheti fel, hogy a fejléc jobb oldalán nem lát „Belépés” linket, illetve ugyanitt egy lila sávban olvashatja saját nevét.) A megjelenő ablakban lehetősége van közösségi oldal segítségével belépni (Facebook vagy LinkedIn), illetve hagyományos módon, korábban regisztrált e-mail címe és jelszava megadásával és az ott látható lila gombra kattintással. Azok, akik korábban közösségi oldal segítségével regisztráltak, nem rendelkeznek külön jelszóval rendszerünkben, ezért ők belépni is csak közösségi oldal segítségével tudnak.

A rendszer ezután már automatikusan azonosítja, és a nevén szólítja Önt az oldalunkra való belépésekor. Ha esetleg nem az Ön neve áll a megszólítás után, az azért fordulhat elő, mert másnak a számítógépénél ül, vagy nem Ön jelentkezett be utoljára a gépről, vagy nem engedélyezte a cookie-k használatát böngészőjében. Erről többet megtudhat a következő linkeken: Google Chrome, Mozilla Firefox , Internet Explorer , Safari

Megjegyzés: Új felületünkön természetesen minden ügyfelünk bejelentkezhet, újraregisztrálásra nincs szükség.

Elfelejtett jelszó

Ha a Belépés ablakban nem sikerül bejelentkeznie felhasználói fiókjába, és Ön korábban hagyományos módon (nem közösségi oldal segítségével) regisztrált, jelszó-emlékeztetőt kérhet. A Belépés ablakban kattintson az „Elfelejtette jelszavát?” linkre, majd írja be azt az e-mail címét, amellyel korábban rendszerünkben regisztrált, majd nyomja meg a "Jelszó-emlékeztető kérése" gombot. Rövidesen e-mail-ben elküldjük a szükséges tudnivalókat.

Azok, akik Facebook vagy LinkedIn segítségével regisztráltak, nincs szükségük jelszó-emlékeztetőre, mivel jelszavukat nem mi, hanem a közösségi rendszer tárolja. Ha Facebook vagy LinkedIn segítségével nem sikerül bejelentkeznie, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

Vásárlói (felhasználói) adatok módosítása

Saját adatainak módosításához először lépjen be felhasználói fiókjába. (A belépésről fentebb olvashat.)
Ezt követően kattintson a fejléc jobb oldalán megjelenő lila sávban a saját nevére. Ekkor az oldalon saját felhasználói fiókjának beállításai jelennek meg négy fülre rendezve. Ezek sorban: „Saját adataim”, „Szállítási címek”, „Számlázási adatok” és „Hírlevél-beállításaim”. Az egyes fülekre kattintva találja meg azokat a mezőket, amelyek segítségével új adatokat adhat meg, illetve korábbi adatokat törölhet vagy módosíthat.

A „Saját adataim” fülön hagyományos űrlapot talál, amelynek mezőit átírva és a „Mentés” gombot megnyomva módosíthatja személyes adatait. Minden adatának módosítására lehetősége van, kivéve az e-mail címet. Amennyiben e-mail címe megváltozik, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

A „Szállítási címek” és „Számlázási adatok” füleken állíthat be címeket. Mindkét fülön több cím megadására van lehetősége, később pedig (a rendelési folyamat közben) választhat ezek közül.

Szállítási címet akkor szükséges megadni, ha rendeléseit futárszolgálat igénybevételével kéri teljesíteni. Maga helyett az űrlapon lehetősége van kapcsolattartót megadni, ha tudja, hogy a kiszállítás időpontjában nem tartózkodik a megadott címen, vagy ha például az épületben portaszolgálat üzemel. Ennek megadásához tegyen pipát a „Más veszi át helyettem a csomagot” jelölőnégyzetbe és töltse ki az ott megjelenő mezőket.

Számlázási adatokra minden esetben szükség van, az Antikva minden vásárlásról számlát állít ki ügyfelei részére. Cégnév és adószám megadásával jelezheti, ha nem magánszemélyként kíván vásárolni.

Regisztráció törlése

Saját felhasználói fiókjának törléséhez először lépjen be felhasználói fiókjába. (A belépésről fentebb olvashat.) Ezt követően a „Saját adataim” fül legalján kattintson a „Felhasználói fiók végleges törlése” linkre. (Adatvédelmi tájékoztatónkat ide kattintva olvashatja.)

Hírlevél-feliratkozás és a hírlevél tartalmának módosítása

Az Antikva.hu hírlevél szolgáltatást üzemeltet, amelynek segítségével naponta küldünk testre szabott ajánlatokat folyamatosan megújuló könyvkínálatunkból. A hírlevélre regisztráció nélkül is lehetőség van feliratkozni.

Hírlevél-feliratkozáshoz használja az Antikva.hu jobb oldalán található „Iratkozzon fel hírlevelünkre!” dobozt. Adja meg e-mail címét, majd kattintson az ott található gombra. Ezt követően, kérjük, adja meg, hogyan szólíthatjuk, a 2-es lépésben pedig témakör és alkategória pontossággal beállíthatja, milyen könyvek érdeklik. A beállításhoz használja a témakörfeliratok bal szélén található nyilakat, illetve helyezzen pipát az egyes jelölőnégyzetekbe. Felhívjuk figyelmét arra, hogy témakör (pl. Földrajz) bejelölésekor az alá tartozó alkategóriák is „öröklik” a bejelölést, amelyeket természetesen egyenként módosíthat.

A beállítások mentéséhez, kérjük, nyomja meg az oldal alján található „Mentés” gombot.
Ha rendszerünkben korábban már regisztrált, ezeket a beállításokat regisztrációs fiókjának beállításaihoz mentjük. Amennyiben e-mail címét még nem ismeri rendszerünk, visszaigazoló e-mailt küldünk Önnek a feliratkozáskor megadott e-mail címére annak érdekében, hogy feliratkozási szándékát megerősíthesse, és ezzel kizárhassuk annak lehetőségét, hogy más személy kérjen hírlevelet az Ön e-mail címére.

Hírlevél-feliratkozásra vagy meglévő hírlevél-szolgáltatása tartalmának módosítására regisztrált felhasználóként (belépés után) is van lehetősége. Ebben az esetben, kérjük, a fejléc jobb oldalán a lila sávban kattintson saját nevére, majd válassza a „Hírlevél-beállításaim” fület, ahol a fentiekkel megegyező módon testre szabhatja hírlevelének tartalmát.

Hírlevél-leiratkozás

Bármelyik hírlevelünk láblécében kattintson a „Leiratkozás” linkre. Így egyetlen kattintással lemondta a szolgáltatást.

Navigáció

Az új Antikva.hu – a régi verzióhoz hasonlóan – témakörökbe (tulajdonképpeni főkategóriák) és alkategóriákba rendezi könyvkínálatát. A témakörök külön nem tartalmaznak könyveket, mindösszesen az egyes alkategóriákat foglalják egy-egy halmazba.

Lehetősége van könyvadatbázisunkban böngészéssel (tallózással) vagy keresés segítségével is „nézelődni”. (A keresésről lásd a Súgó lentebbi pontjait.)

Böngészésre a jobb oldalon található témakör lista bármely elemére kattintva van lehetősége. Ekkor a témakörök listáját tekintheti át, illetve minden témakör feliratának bal szélén talál egy nyilat, amelynek megnyomásával megjelenítheti az adott témakör alá tartozó alkategóriákat. Ezekre kattintva tekintheti át az adott alkategória könyvkínálatát.

Ha inkább szerző, könyvcím, kiadó vagy sorozat alapján szeretne böngészni, kattintson az oldal jobb szélén található témakörlista alatt az egyéb ott található böngészési szempontokra.

Keresés

Az oldal kínálatában kétféle módon kereshet. Az egyszerűbb és gyorsabb megoldás a fejlécben található keresőmező használata. Írjon be egy szót, majd nyomja le az Enter billentyűt vagy kattintson a nagyító ikonra a keresőmező jobb szélén. Ha kicsit pontosabban szeretne keresni, a mező alatt átválthat kizárólag könyvcímek vagy szerzők közti keresési módra. Ilyen esetben a beírt szóval vagy kizárólag könyvcímek között, vagy kizárólag szerzők (közreműködők) között keres a rendszer.

Részletes keresés

Amennyiben sokrétű szempontrendszert szeretne érvényesíteni a keresési során, kérjük, kattintson a fejlécben a keresőmező fölött található „Részletes keresés” linkre. A megjelenő űrlapon az egyes mezők és beállítási lehetőségek tulajdonképpen egy-egy szempontot jelentenek, ezért minél több mezőt tölt ki, illetve beállítást ad meg, annál kisebb elemszámú találati listát kap keresése eredményéül. Ha keresése nem járt eredménnyel, javasoljuk, hogy a részletes kereső űrlapon kevesebb szempont megadásával indítson keresést.

Előjegyzés

Az egyes alkategóriák kínálati listájában (pl. itt) (www.antikva.hu/balaton) az oldal tetején füleket talál, amelyek segítségével meghatározhatja, hogy a raktáron nem lévő, de előjegyezhető könyveket is kívánja-e látni, vagy kizárólag a raktárkészletünkben böngészne.
Amennyiben ily módon olyan könyvet választ ki, amely nincs raktáron, lehetősége van előjegyzésbe venni azt. Ehhez, kérjük, kattintson az „Előjegyzem” feliratú gombra (akár a könyvek listájában, akár a kiválasztott könyv adatlapján), és a megjelenő ablakban jelölje meg, mennyire rugalmas előjegyzést kíván létrehozni, majd nyomja meg az ott található gombot. Az előjegyzésbe vett könyvet ezután (belépett állapotban) a fejléc „Előjegyzéseim” linkjére kattintva találja meg. Ugyanitt egyedi előjegyzés létrehozására is lehetősége van, ehhez nyomja meg az ott található „Új előjegyzés felvitele” gombot és töltse ki a megjelenő űrlapot.
Ha az előjegyzett könyvet sikerül beszereznünk, a kosarába helyezzük, s erről értesítjük Önt e-mail-ben. Ezek után eldöntheti, hogy meg kívánja-e rendelni vagy sem.

A kosár használata

Ha Ön olyan könyvet talál a kínálatunkban, amelyet meg szeretne vásárolni, a „Kosárba teszem!” gomb megnyomásával saját vásárlói kosarába helyezheti azt. (Ez még nem jelent vásárlást.) Kosarának tartalmát a fejléc jobb szélén található „Kosár” linkre kattintva tekintheti meg. Könyveket nem csak felhasználói belépést követően helyezhet a kosarába, hanem kilépett állapotban is. Ha a kosár funkciót kilépve használja, a rendszer a kosárba gyűjtött könyveket csak böngészése idejére jegyzi meg, ezért ha a kosarába gyűjtött könyveket nem rendeli meg, a kosár tartalma elvész, legközelebbi látogatása alakalmával ismét üres lesz.
Ha a kosár funkciót belépve használja, akkor a Kosárba helyezett könyveket a rendszer 3 napig megjegyzi, ezért ha három napon belül oldalunkra visszalátogat, és felhasználói fiókjába belép, megtalálja a korábban vásárlásra összegyűjtött könyveket. Ha ezeket 3 nap elteltével sem rendeli meg, töröljük kosarából, és erről e-mail értesítőt küldünk.

Megrendelés

Megrendelni az előzőleg Kosárba gyűjtött könyveket lehet. Megrendelést kezdeményezhet a fejléc jobb szélén található „Kosár” linknél lenyíló listaablak alján található zöld gombbal vagy a Kosár oldal alján található „Megrendelés” gomb segítségével.

A megrendelési folyamat akkor indulhat el, ha a felhasználó előzőleg belépett. Ha kilépett állapotban kattint a „Megrendelés” gombra, a rendszer először belépteti, ezt követően lesz lehetősége megrendelést leadni. A folyamat során szükséges megjelölni szállítási és a fizetési módot. Amennyiben korábban a szükséges címadato(ka)t nem mentette el, a megrendeléskor ezt kényelmesen megteheti. Mielőtt a könyveket megrendeli, az összegző oldalon, kérjük, gondosan ellenőrizze a megrendelni kívánt könyveket, a szállítási és fizetési beállításokat, illetve a fizetendő összeget!

Könyvek állapotjelölései

Az egyes könyveknél található ötfokozatú minősítési rend jelöli a könyvek „elhasználódottsági” állapotát. A jelölések pontos meghatározása a következő: 5 hibátlan 4 használt, de jó állapot 3 közepes 2 megviselt, sokat forgatott példány 1 átkötésre szoruló, de olvasható példány Felhasználási feltételek Adatvédelmi tájékoztató

 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!