FÖLDRAJZ / Afrika kategória termékei
Régi magyar követjárások Keleten

: Régi magyar követjárások Keleten

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Afrika Ázsia Magyar történelem Egyetemes történelem Közel-Kelet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kőrösi Csoma Kiskönyvtár

Terjedelem:

221 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630533766

tartalom:

A könyv vonzóan érdekes leírását adja annak a kétévszázados diplomációai küzdelemnek, amelyet Magyarország - a franciákkal, olaszokkal, oroszokkal, németekkel és lengyelekkel karöltve - folytatott egy Ázsiáig és Afrikáig terjedő oszmánellenes szövetség létrehozása érdekében. A keleti magyar külpolitikai tájékozódásra már a XIII. században is vannak példák, de az oszmán-ellenes európai - ázsiai közös hadviselésre irányuló diplomácia Zsigmond király követeinek, Szerechen Miklósnak, Török Józsának és Szécsényi Franknak a nevéhez fűződnek. A kisázsiai Karamánia szultánja már Hunyadi János szövetségese volt. Mátyás király Perzsia uralkodójával és Egyiptom szultánjával szőtte a törökellenes liga szálait. Bélay Barnabás magyar követ szemtanúja volt I. Szelim szultán perzsiai, szíriai és egyiptomi hadjáratainak. Az 1520-as években Iszmail sah II. Lajost arra szólítja fel, hogy vele szövetségben semmisítse meg a török hatalmát. Ferdinánd király követeinek, Verancsics Antalnak és Zay Ferencnek kisázsiai útja a legnagyobb művelődéstörténeti felfedezések egyikét eredményezi. A mű Báthory Zsigmond és I. Simon grúz király szövetségének ismertetése után Kakas István perzsiai missziójával zárul.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!