MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
A juhász dolga. A juhtenyésztők könyve

A juhász dolga. A juhtenyésztők könyve

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Állattartás, állattenyésztés Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mezőgazdasági szakmunkáskönyvtár

Terjedelem:

206 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632326067

tartalom:

"A Mezőgazdasági szakmunkáskönyvtár újabb kiadványát három szerző írta. Sajnos ma meglehetősen kevés jó szakmunkás található a juhászatban, a szerzők arra törekedtek, hogy könyvükkel segítsék a gazdaságba dolgozók munkáját, valamint a legújabb kísérletek és eredmények ismertetésével hozzájárulnak a gyakorló szakemberek továbbképzéséhez. Mivel a 10-11 ezer tonna gyapjúval a textilipar igényének csak felét tudjuk kielégíteni, kénytelenek vagyunk a másik felét külföldről vásárolni. Arra kell törekednünk, hogy az egy juhról lenyírt gyapjú mennyisége egyre nagyobb, minősége pedig egyre jobb legyen. Éppen ezért foglalkoznunk kell a juhtenyésztéssel és annak legfontosabb elemeivel. A bunda szálképletei, a gyapjúzsír, a gyapjúszál tulajdonságai, a bunda belszerkezete, az összértéket kifejező szortimentumok, a kiegyenlítettség, a gyapjúféleségek mind olyan tudnivalók, amelyek elsajátítása a több és jobb gyapjútermelést segíti. A lenyírt gyapjú termelői osztályozása, értékesítése című részben a már megtermelt érték megőrzéséről, illetve értéknöveléséről írnak a szerzők. A könyvben olyan új, kevésbé ismert juhfajtákat is ismertetnek, amelyek egyre nagyobb szerepet játszanak hazánk juhtenyésztésében. Külön fejezetben tárgyalják a faji sajátosságokat. Ezek figyelembevétele rendkívül fontos. A juhászatban a legjobb szándék is kudarccal végződik, ha nem vesszük számításba az ivari tevékenység szezonalitását, a környezeti tényezők komplex hatását, vagy megfeledkezünk a fajon belül az egyes fajták közötti különbségekről. Az új biotechnikai módszereket csak a konkrét gazdasági cél elérésére szabad alkalmazni. A takarmányozási fejezetben a szerzők röviden tárgyalják a különböző juhtermékek előállítását, a táplálóanyag-szükségletet, majd összefoglalják a nettó energia alapjait. A gyakorlati takarmányozási rész áttekintést nyújt a legfontosabb tudnivalókról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!