tartalom:
˝A lucerna hosszú évek óta legfontosabb takarmánynövényeink egyike. A hagyományos zöld- és szénaetetés mellett ma már egyre nagyobb mennyiségben etetik silózva és lisztté feldolgozva is. Jelentősége elsősorban nagy fehérje- és vitamintartalmának tulajdonítható. A zöldlucerna-termesztés mellett a magtermesztésnek is nagy hagyományai vannak hazánkban. A magyar lucernamag Európa-szerte jó hírnévnek örvendett. A szerzők a lucernatermesztés átfogó ismereteinek közlésére vállalkoztak. Részletesen foglalkoznak a lucernanövény biológiájával, környezeti igényéből kiindulva a termesztés minden területével, azokkal a tartósítási eljárásokkal, amelyekre a gazdaságokon belül kerül sor. Hasonló alapossággal tárgyalják a magtermesztést és a gazdaságossági kérdéseket is.˝
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető