A könyv igen fontos és jelentőségéhez mérten még viszonylag kevéssé ismert témával foglalkozik. A szerző ismerteti az állati hulladékfeldolgozás korszerű módszereit, eszközeit, tájékoztat a hullalisztek és egyéb feldolgozási termékek minőségéről, összetételéről és felhasználásáról, összefoglalja a közegészségügyi szempontból legfontosabb idevonatkozó tudnivalókat is. Kihangsúlyozza, milyen nagy figyelmet kell a modern mezőgazdaságnak mind állategészségügyi, mind takarmányozási szempontból arra fordítania. hogy a nagy fertőzési veszélyt jelentő állati hullákat megfelelő módon ártalmatlanná tegye, ugyanakkor az állati hullákban fellelhető és gazdaságosan felhasználható tápláló anyagokat, elsősorban az állati eredetű fehérjéket, megmentse és megfelelő módon értékesítse.
MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
Állati fehérjetakarmányok gyártása. Állati hullák feldolgozása
Kiadás:
Budapest, 1959
Kiadó:
Kategóriák:
Állattartás, állattenyésztés Ipar Mezőgazdaság általában Állatorvoslás
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
239 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.