MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
Legelőből marhahús

: Legelőből marhahús

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Állattartás, állattenyésztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

133 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9362302206

tartalom:

"Hazánk egykor fontos szerepet játszott Európa marhahústermelésében. Történelmi, gazdaságtörténeti, gazdaságpolitikai tényezők azonban meggátolták a termelési folyamat fejlődését. A marhahústermelés kezdetleges módszerét lassan fölváltotta és kiszorította az "igaerő-termelés", ami a legelőgazdálkodást is visszafejlesztette. Az igaerő iránti igény megszűnésével aztán jórészt eltűnt a legeltetéses tartási forma is. A korábbi hagyományos és az e könyvben vázolt új termelési eljárás között megtalálhatók bizonyos közös vonások, de mégsem mondható, hogy ez annak folytatása lenne, hiszen eltérő a két eljárás agrárgazdasági lényege. Hazánk legelőterületeinek nagyobb részét elsősorban húsmarhával lehetne jobban hasznosítani. Ez olyan gazdasági igény, amely mezőgazdaságunk intenzív fejlődésével csak növekedni fog. A gyepek - becslések szerint - már ma is 300-400 ezer húsmarhát tudnának eltartani. A legeltetéses marhahústermelés Magyarországon újszerű, de alapjait lerakták a termelési rendszerek és az élenjáró gazdaságok. Az iparszerű marhahústermeléshez az üzemi adottságok megvannak, "csak" a feltételeket kell megteremteni hozzá. Erősíteni kell a fejlesztést elősegítő kutatásokat. Következetes, fegyelmezett munkára van szükség ahhoz mind a növény, mind az állatbiológia területén, hogy az eredmények javuljanak. Művelésbe kell vonni mezőgazdasági földterületünk eddig kihasználatlan részét, s értékes marhahúst termelhetünk abból a legelőből, amelynek termése mezőgazdaságunk árutermelésében eddig elenyésző volt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!