FÖLDRAJZ / Általános földrajz kategória termékei
Magyarország földrajza

, : Magyarország földrajza

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p., 3 kih. tábl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Magyarország földrajzáról írt munkát régóta nélkülöznek mind a geográfus nevelők, mind a földrajz iránt érdeklődő széles olvasóréteg. A korábbi évtizedekben megjelent hasonló című könyvek adatai jórészt elavultak, másrészt főképpen a Kárpát-medence problémáival foglalkoztak. Ezért is, és tudományunknak, népgazdaságunknak a szocializmus építése során bekövetkezett nagyarányú fejlődése folytán vált szükségessé egy Magyarországgal foglalkozó új földrajzkönyv megírása és kiadása. E mű az utóbbi évtized földrajzi kutatásai eredményeinek felhasználásával részletes, átfogó, korszerű képet nyújt hazánk természeti és gazdaságföldrajzi viszonyairól. Sorra bemutatja az ország domborzatának kialakulását, ásványi kincseit, éghajlati viszonyait, vizeit, növényzetét, talajait. Hazánk természeti tájairól - képek és távlati rajzok segítségével is szemléletes, áttekintő képet nyújt. Rövid gazdaságtörténeti áttekintés után ismerteti a könyv a magyar népgazdaság szerkezetében, valamint a termelőerők földrajzi megoszlásában a felszabadulás óta bekövetkezett alapvető változásokat. Ezután a népesség- és településviszonyokat tárgyalja, majd sorra veszi a népgazdaság ágazatait, az ipart, a mező- és erdőgazdaságot, a közlekedést, és külkereskedelmet. A művet 90 ábra és térkép, valamint 57 fénykép teszi szemléletesebbé.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!