TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
Nem hallgathattam

: Nem hallgathattam

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerika története Nemzetiségi kérdés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

333 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"1955. december 1-én egy csinos néger varrónő, Rosa Parks asszony Montgomery belvárosában felszállt a Cleveland-sugárúti autóbuszra. A Montgomery Fair nevű nagyáruházban végzett napi munkája után hazafelé tartott. Hosszú órákig talpon volt és elfáradt. Természetes, hogy Parks asszony leült a fehéreknek fenntartott ülések mögötti sorban. Nem sokkal később az autóbuszvezető felszólította három más néger utassal együtt, hogy menjenek hátra, és adják át helyüket a felszálló fehér utasoknak. Ekkor már minden ülés foglalt volt. Ez azt jelentette, hogy amennyiben Parks asszony eleget tesz a vezető utasításának, állnia kell, egy fehér férfi utas pedig, aki épp felszállt, leülhet. A három néger utas azonnal eleget tett a felszólításnak, de Parks asszony csendesen elutasította. Ezért letartóztatták..." Ekkor még senki sem sejtette, hogy ez az eset robbantja ki a 20. századi Amerika eddigi legnagyobb belpolitikai válságát, amely a négerek és a fehér polgárjogi harcosok szegregáció ellen tüntető békés menetelésével indul, és a fehér fajvédők támadásának hatására a 60-as évek közepének "forró nyaráig", az erőszak és a gyűlölet fellobbanásáig, és többek között King meggyilkolásáig vezetett.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!