FÖLDRAJZ / Amerika kategória termékei
Hippivilág

: Hippivilág

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Amerika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kozmosz könyvek

Terjedelem:

140 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632113217

tartalom:

"A hippi nehezen fordítható magyarra. Eredetileg - valószínűleg - a néger dzsessz műszava: "bölcs", "tapasztalt", "előrelátó". Az amerikai néger időtlen önvigaszát ezúttal egy fehér kisebbség kölcsönözte ki: "Én vagyok az okosabb, a többet tudó, az idő nekem dolgozik." Az első hippiközösségek a hatvanas évek első felében jelentek meg Amerika szétszórt területein, leginkább New Yorkban és a nyugati tengerparton. A fénykor a hatvanas évek második fele: a mozgalom 1966 és 1969 között terjedt át Európára és Ázsiára. A hatvanas - hetvenes évek fordulóján a hippiség - mint egységes irányzat - bomlásnak indult, ágakra szakadozott, a földalatti, underground-ifjúság világmozgalmában olvadt be. Múlt az idő, a hetvenes évek második felére a hippik mozgalma nincs, eltűnt. Még elég közel vagyunk időben, hogy hiteles benyomásaink lehessenek. Már távolodóban, hogy a közvetlen élmény a - remélhetőleg tárgyilagos - elemzésnek adja át a helyét."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!