FÖLDRAJZ / Amerika kategória termékei
Kissinger

: Kissinger

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Panem

Kategóriák:

Amerika Amerika története Politika Egyetemes történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

783 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635452772

tartalom:

". Az életrajzból elénk tárul Kissinger és a washingtoni nagypolitikai establishment, a Kennedy- és a Johnson-kormányzatok kapcsolata, majd a Nixon- és Ford kormányokban 1968-tól 1976-ig betöltött pozíciói. Tematikusan, időrendi sorrendben, fejezetről fejezetre haladva képet kapunk a korszak amerikai külpolitikáját érintő legfontosabb hazai és nemzetközi eseményekről: Vietnamról, Kambodzsáról, a szovjet-amerikai fegyverkorlátozási tárgyalásokról, a titkos párizsi tárgyalásokról, a kínai nyitásról, a közel-keleti háborúkról és közvetítésekről, a hidegháborús enyhülésről, majd a kapcsolatok befagyásáról, a fehér házi intrikákról, titkokról és botrányokról, az azóta is politikai precedensként emlegetett Watergate-ügyről, ami végül Nixon elnök lemondásához vezetett, a délkelet-ázsiai diplomáciai és afrikai fegyveres harcokról, vagyis magáról a 20. sz. második felének történelméről egy híres nagypolitikus szemszögéből. Megismerjük a legutóbbi időszak Kissingerét is, aki a közvetlen politikai gépezetből kikerülve sikeres üzleti tanácsadó cége élén ismét a világot járja, mint annak idején a számtalan nemzetközi politikai és katonai válság megoldásakor, és akit azóta is látunk-hallunk politikai tanácsadóként is minden fontos esemény kapcsán. A közel ezer oldalas izgalmas írás helyenként kémregénybe illő részleteket közöl a hidegháborús nagyhatalmak közötti küzdelmekről, politikai cselvetésekről, diplomáciai blöffökről. Mindemellett olvashatunk a politikus mint ember erényeinek és gyarlóságainak sokszor félelmetes történelemalakító képességéről, a politikusnak a világ sorsára gyakorolt hatásáról és felelősségéről - s mindezt egy, a kívülálló megfigyelő objektivitását és kritikai érdeklődését mindvégig megőrző profi újságíró tollából."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!