FÖLDRAJZ / Amerika kategória termékei
Modern amerikai építészet

: Modern amerikai építészet

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerika Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

216 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az amerikai építészet hosszú időn keresztül az európai építészet új világba átplántált hajtása volt. Az első telepesek is Európából hozott hagyományok alapján építkeztek. Amerika a technikai fejlettség szempontjából a század elején már az élvonalban haladt, a modern építészet terén mégis megkésett, s csak a harmincas évektől kezdve kap lendületre, amikor is az európai építészek legkiválóbbjai itt valósították meg merész építészeti elgondolásaikat. Schindler, Neutra, Gropius, Breuer, Wachsman, Mies, Kahn, Saarinen, Candela, Willanueva, Lescase, Reidy és Costa mind európaiak voltak. Műveiket az akkori Európa még irreálisnak tartotta, de rövid idő múltán visszahatottak építészetére. A modern építészet terén éppen ez Amerika legnagyobb érdeme, hogy teret és lehetőséget adott az új elképzelések megvalósítására. Különálló jelenség volt az ébredő modern amerikai építészetben a magát már amerikainak valló Wright munkássága, mely új színt és jelleget adott nemcsak hazája, de az egész világ korszerű építészetének. Amerika csak földrajzi fogalom, egységes amerikai építészet nincsen. Még az egyes országokon belül sem egységes a fejlődése. A korszerű építészet ma már sehol sem fejlődhet elszigetelten. A hírközlő szervek, a televízió és a gyors nyomdatechnika szinte azonnal világgá röpítik az új formájú épületek képeit s így hatásuk sokszor a tőlük távoleső országokban is jelentkezik. E könyv a modern amerikai építészet jellemzőit, a kapott és adott hatásait tárja fel, végigvezetve az Egyesült Államok, Kanada, Kuba, Venezuela, Mexikó és Brazília legkiemelkedőbb alkotásai között. A szöveget sokrétű, gazdag illusztrációs anyag egészíti ki, melynek érdekessége, hogy az egyes alkotásokat több nézőpontból fényképezve mutatja be az olvasónak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!