SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Amerika új lírája. Antológia a mai amerikai költők verseiből

Amerika új lírája. Antológia a mai amerikai költők verseiből

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Vajda János Társaság

Kategóriák:

Amerikai irodalom Dedikált könyv Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

128 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"1931 májusában Alfred Kreymborg, a kitűnő amerikai költő tartott előadást a Vajda János Társaságban. Meglepő, izgalmasan érdekes képet adott a kétarcú Amerikáról, amely a Babbittek világa mellett, több mint ötven, kizárólag verset közlő folyóiratot tart életben és évente kétszáz pályadíjat oszt ki költők között. Kreymborg, aki maga is hatalmas antológiát állított össze honfitársainak verseiből, olyan költészettel ismertetett meg, amelyet nálunk csak elszigetelt fordításokból és egy-két essayből ismertek. Az ő előadása nyomán született meg bennem a gondolat, hogy az új amerikai lírát, a Walt Whitmant követő évtizedek költőinek legjellemzőbb verseit lefordítom, és kötetbe gyűjtve kiadom.
Csaknem négy esztendeig tartott ez a munka. Sokszor szinte leküzdhetetlen nehézségekre akadtam a tájnyelv, a slang, a néger „vernacular" útvesztőiben. Négy esztendő alatt nagyjában sikerült azokat a verseket lefordítanom, amelyek az új amerikai líra fejlődésének vonalát megmutatják - az amerikai női Adytól, Emily Dickinsontól a jazzes, csalódott, „hardboiled" Clinch Calkins-ig és John A. Weaver-ig. Persze, szó sincs róla, hogy ez a gyűjtemény bármilyen teljességre tartson számot."

leírás:

A szerkesztő dedikációjával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!