SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Arrowsmith

: Arrowsmith

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés Nobel-díjas írók

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

624 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az író ebben a regényében is a "babbittizmus" ellen emeli fel szavát, (Lewis Babbitt című regényének címszereplője; neve fogalommá vált a korszak amerikai társadalmát jellemző embertípus, az amerikai nyárspolgár fogalmává.) itt pozitív eszményt szegez vele szembe, az emberi élet önzetlen szolgálatát hivatásának tekintő, puritán gondolkodású orvosban. A remek jellemrajzokkal párosuló, pergő, izgalmas cselekmény, pl. a pestis képeinek feszült, filmszerű villódzása, művészi szempontból is a legmaradandóbb művévé teszik a regényt. Martin Arrowsmith az ipari civilizáció anyagias, kispolgári világából egy nyugat-indiai szigetre menekül, majd egy vermonti farm magányába, hogy ott a tudománynak szentelhesse életét. A puritán ősök vallásosságával imádja az orvostudományt, és keresi a tudományos igazságot, de elbukik. Végsősoron Arrowsmith orvos is felzárkózik azon amerikaiak hosszú sorába, akik Huckleberry Finn módjára az "indiánföldön" próbálnak szerencsét, mert megcsömörlöttek "Sally néni civilizációjától", azaz az amerikai életformától."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!