SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Az elhagyatottság angyalai

: Az elhagyatottság angyalai

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Cartaphilus Kiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

266 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789637448072

tartalom:

"1957 januárjának egyik hideg estéjén ismerkedtem meg Jack Kerouackal, és azonnal a regény második könyvében kerültem, amelyet Kerouac eredetileg külön kötetbe szánt, Passing Through (Átutazóban) címmel. Nemrég tért vissza Mexico Cityből, és mielőtt tovább utazott volna Tangerbe, eltöltött néhány hónapot New Yorkban. Úgy élt, hogy nem volt lakása, mindig másutt szállt meg, aztán odébbállt, de azt hittem, örökké arról ábrándozott, hogy újdonságvágyát és társasigényét valahol sikerül majd összhangba hoznia természetének visszahúzódó felével. Aznap este, amikor találkoztunk - kilenc hónappal az Úton megjelenése előtt -, Jacknek még sejtelme sem volt arról, hogy nemsokára híres lesz a dharma-csavargó élete egészen új irányba fordul. Mint mindig, épp balszerencse érte, utolsó húsz dollárjával is megvágta egy zöldséges. Allen Ginsberg kérte, hogy mentsem meg. Huszonegy éves voltam, nem sokkal azelőtt én is nagy nehézségekkel kerültem szembe. Akkoriban úgy gondolkodtam, hogy nincs vesztenivalóm. Amikor beléptem a Greenwich Village Nyolcadik utcájában található Howard Johnson's-ba, a pultnál piros-fekete kockás lemberdzsekben már ott állt Jack Kerouac. Ijesztően világoskék szemétől eltekintve pirospozsgás, lepirult arcával és koromfekete hajával maga is teljes egészében vörös és fekete volt. Soha nem láttam még ilyen vibráló embert. Ám amikor félszegen elkezdtünk beszélgetni, rögtön kitűnt, hogy csüggedt és kimerült. Elmesélte, hogy nemrégiben tűzfelvigyázóként hatvanhárom napot töltött a Desolation Peak nevű hegyen, és már visszavágyik. Abban a két hónapban, amíg együtt éltünk, mielőtt Jack továbbhajózott volna Tangerba, William Burroughs után, semmit sem árult el a magányosan töltött hetek nehézségeiről."

leírás:

A könyv címlapját kitépték

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!