SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Bolondok hajója

: Bolondok hajója

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Árkádia

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

583 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633071151

tartalom:

Egy német hajótársaság Vera nevű gőzöse 1931 augusztusában kifut a mexikói Veracruz kikötőből, s közel háromheti utazás után kiköt a németországi Bremerhavenben. A fedélzeten félszáz utas: amerikaiak, mexikóiak, spanyolok, svájciak, a legtöbben németek. Lent a fedélközben nyolcszáz ember, férfiak, nők, gyerekek megalázó nyomorban és zsúfoltságban: kubai ültetvénymunkások, akiket hazatoloncolnak európai hazájukba. E két világ csak látótávolságból érintkezik egymással, s bár a regény lényegében az első osztályú utasokról szól, minduntalan felvillan - s szimbolikus feszültséget teremt - a fedélköz "lenti" világa. Fent a társadalom szinte valamennyi rétegét képviseli egy-egy utas: akad köztük gyártulajdonos és arisztokrata, kishivatalnok és tanár, festő és táncos - az utazás összezártságában szinte fokozottan egyedi és mégis időtlenné emelt embertípusok. Az író ezt a félszáz alakot, sorsot összefonva, belülről és kívülről ábrázolja. Esemény szinte alig történik a hajóúton, csak szerelmek, pletykák, gyűlölködések és szimpátiák, találkozások és szétválások - tele izgalmakkal és feszültséggel. A regény leglényegesebb mozzanata, hogy itt 1931-ben egy német hajón, miniatűr formában jelen van a későbbi hitleri Németország. A német utasok jellemében szétszórtan már mindazok az erők megjelennek, amelyek két évvel később a fasizmust hatalomra juttatták: önteltség, gőg, érzelmesség, tehetetlen intellektus, antiszemitizmus.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!