SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Egy eltűnt világ örököse

: Egy eltűnt világ örököse

Kiadás:

Budapest, 2007

Kiadó:

Novella Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

348 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789639442900

tartalom:

Egy örökség várományosának, s majdan tulajdonosának lenni semmi esetre sem mindennapi élmény. Az örökség lehet vagyon, életünk egy-egy eseménye, mely formál, sors, ami elkísér. Ha pedig cím vagy pénz, várhatunk rá türelmetlenül egy életen át, de pottyanhat az ölünkbe hátborzongatón, életet adóan. Hogy csúfot űzhet velünk, megkínozhat - ez aligha jutna eszünkbe. Ez a remekbe szabott 20. századi családregény egy Berlinből New Yorkba áttelepült ötgyermekes házaspár története, melyben a felejthetetlen fő- és mellékszereplőket - köztük az ősöktől a hároméves s még bölcsőbe kényszerített kislányig mindenkinek van saját története - egyaránt kísérti egy óriási vagyon öröksége. A végkifejlet ugyan a klasszikus vígjátékok eszköztárából merít - ki-ki párját megtalálja, kisbaba, majd eljegyzési gyűrű -, de ott van bennünk a mai világunkra jellemző döbbenet és kétely Azt megtudjuk, ki örököl, de végül is: ki minek az örököse? S vajon egy letűnt világ örököse lehet-e az eljövendő világ letéteményese? Tanítanivalóin nagy és sokrétű mű az Egy letűnt világ örököse. Cynthia Ozick (1928- ) a legidősebb amerikai írógeneráció egyik kiemelkedő alkotója, aki minden regényéért kiérdemelte díjak formájában is az elismerést. S miközben tanúi vagyunk egy század legsúlyosabb sorskérdéseinek, és megismerjük az elhagyatottság, a magány, a menekültlét, a kifosztottság vagy személyiségünk keresésének változatait, a meseszövés mindvégig gazdag, fordulatos, könnyed és szórakoztató.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!