SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Lolita

: Lolita

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

351 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

agyot csalódnánk, ha pornográf regényként t vennénk kezünkbe a Lolitát. A téma kétségtelenül hordoz ilyen lehetőségeket, de az író akkor hagyja abba az effajta jelenetek részletezését, amikor egy szemérmes filmrendező is elvágná a filmet. A cselekmény nagyon röviden összefoglalható. A főhős, a negyvenes éveiben járó férfi - aki kora ifjúságától kezdve betegesen vonzódik a még serdületlen lányokhoz - véletlenül talál rá álmai megtestesítőjére, s hogy a közelébe férkőzhessen, elveszi feleségül - az anyját. Az asszony rövidesen baleset áldozata lesz, és a férfi elindul 12 éves mostohalányával egy évekig tartó, céltalan, autós motelokból olcsó szállodákba vezető útra. A gyerek az első pillanattól kezdve a szeretője, megfélemlített, engedelmes rabszolgája. Ugyanakkor a férfi is retteg - ha nem is a törvénytől, de a lány elvesztésétől. Lolita végül mégis megszökik, évekre eltűnik mostohaapja életéből, és mikor újra felbukkan, már felnőtt, maga is gyereket vár. De most már nem ő a fontos a főhős számára, hanem az a férfi, akinek kedvéért a lány egykor elhagyta; amikor végre megtudja a csábító nevét, felkeresi és megöli. A regény formailag nem más, mint a főszereplő vizsgálati fogságban írt önéletrajza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!