SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
A néhai nagy Jonathan Wild úr élettörténete

: A néhai nagy Jonathan Wild úr élettörténete

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1954

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

256 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Wild úr - Fielding eme klasszikus figurája - gátlástalan szélhámos, aki végül is akasztófán végzi. Viszont, amíg eljut az ily modú "felmagasztalásig", sok csalafinta kaland hőse, aki gyakran a saját maga csapdájába esik bele, s mintegy példázza, hogy minden körmönfontságnál van nagyobb körmönfontság, s a legkörültekintőbben kifundált terveket is halomra döntheti egy-egy előre nem látható vagy éppen jelentéktelennek tűnő mellékkörülmény. Közben az olvasót kellemesen szórakoztatják az izgalmas kalandok s a fordulatos, sajátosan fieldingi meseszövés. Különös feszültséget, finoman metsző szatirikus élt, művészi színvonalat biztosít a könyvnek, hogy a szerző beleilleszkedik hőse gondolat- és érzelemvilágába; Wild úr önmaga előtt igazolja, magyarázgatja és mentegeti tetteit, s ily módon az olvasó előtt teljes egészében lelepleződik. Közben kibomlik, sokoldalú megvilágítást nyer a XVIII. századi tarkabarka, élveteg, sőt élvhajhászó, de ugyanakkor nevetségesen álszent angol társadalom.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!