SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
A teljes nagy Robinson. Robinson Crusoe yorki tengerész élete és csodálatos kalandjai

: A teljes nagy Robinson. Robinson Crusoe yorki tengerész élete és csodálatos kalandjai

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Pergamen Kft.

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

433 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Egy fiatal angol polgár, Robinson, hajótörés szenved, és egyedül marad egy magányos, lakatlan szigeten. A megmentett tárgyak, eszközök segítségével, saját leleményességével egymaga is kultúrát, civilizációt teremt. Később társa islesz egy "benszülött" Péntek, aki hódolattal, csodálattal adózik a fehér ember fölényének.A mű irodalomtörténeti jelentőségét azonban nemcsak a mítoszteremtés biztosítja, hanem inkább az, hogy kicsiben, mintegy modellálva a polgári társadalom genezisét adja, tágabb értelemben pedig "az ember önmaga alkotója" filozófiai tétel zseniális anticipációja, hiszen Robinson a maga korlátaival együtt képes volt arra, hogy létrehozza a polgári társadalom miniatür mását, s felépítsen egy olyan világot, amelyben mindenki a magáéra ismerhet, s ahol mindenki otthon érezheti magát. Ennek köszönhető a könyv máig tartó népszerűsége, s az a tény, hogy Defoe-nak ez a műve az adott történeten messze túlnőve, fogalommá válhatott, a szó szoros értelmében bibliává, az újkor bibliájává. S beigazolódott Robinson fiatalkori döntése: otthagyott mindent, nekiindult a bizonytalanságnak, s egy világot talált. Goethe szép szavai illenek rá is: mint Wilhelm Meister, ő is hasonlatos a bibliabeli Saulhoz, aki elment, hogy megkeresse apja szamarait, s helyette egy királyságot talált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!