SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
The Tempest. A vihar

: The Tempest. A vihar

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Dráma Angol nyelv

Nyelv:

Angol, Magyar

Sorozat:

Kétnyelvű Klasszikusok

Terjedelem:

207 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A világ legismertebb drámaírója, William Shakespeare (1564-1616) a reneszánsz korban élt és tevékenykedett. Azon kevés szerzők közé tartozott, akik már életük során sikeressé váltak - képes volt megélni az irodalomból. Összesen 37 drámát írt. Ezeket keletkezésük ideje szerint kettő (1590-1600, valamint 1601-1613 közöttiek) műfajukat tekintve pedig négy (históriák, tragédiák, komédiák és tragikomédiák) csoportra oszthatók. A legutolsó alkotói korszakában íródott műveket (Cymbeline, Téli rege, A vihar) regényes színműveknek is nevezik. E darabok sokban különböznek a nagy tragédiáktól, de azért nem is egészen komédiák: konfliktusuk tisztázhatatlannak tűnik, ám végül mégis feloldódik a megbocsátásban. Az irodalomtörténészek máig vitatják, miért fordult el Shakespeare a második alkotói korszakát oly meghatározó véres királydrámáktól, melyekkel legnagyobb sikereit aratta. Egyesek a közönség változásában (ekkor már a királyi színházban adták elő darabjait, ahol az előkelő nézők látványosabb, ám könnyedebb előadásra vágytak) mások magánéletében (közelebb került családjához, áttért a katolikus hitre) látják az okot. Egy azonban biztos: a kései tragikomédiák Shakespeare legérettebb alkotásai, s ezek közül is a legkiemelkedőbb: A vihar."

leírás:

Magyar és angol nyelven.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!