SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Az üvegbura

: Az üvegbura

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Európa zsebkönyvek

Terjedelem:

225 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Halála valahogy beletartozik a képzelet kockázatába..." - írta Tobert Lowel, amikor régi tanítványa, Sylvia Plath, az újabb angl-amerikai líra talán legeredetibb teetsége 1963-ban öngyilkos lett. Sylvia Plath verseinek ismertetőjele: az "éteri tárgyilagosság". A megindítóan egyszerű és pontos hétköznapi realizmussal párosuló rémlátomásos, csillagtávoli idegenség. Az üvegbura Sylvia Plath egyetlen nagyobb szabású prózai kísérlete. Témáját tekintve tulajdonképpen önéletrajz, egy kamasz lány idegösszeomlásának hiteles története. Stílusában csupán a könyörtelen pontosság emlékeztet a a lírikusra. Nem kommentál, hanem tényekkel szembesít: hogyan ereszkedik rá az emberre a külvilágtól elválasztó végzetes üvegbura? A történet befejezése bíztató: fiatal hősnője megroppant lélekkel, de töretlen akarattal, végül is visszatér az életbe. A könyv története riasztó: 1963-ban jelent meg, Sylvia Plath halála évében. Az ellentmondás itt értelmezés: tragikus költő tragikus üzenetét olvassuk.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!