SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Brassbound kapitány megtérése

: Brassbound kapitány megtérése

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Lampel Róbert (Wodianer F. és fiai)

Kategóriák:

Angol irodalom Dráma

Sorozat:

Magyar Könyvtár

Terjedelem:

115 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Shaw a Brassbound kapitányban a bíráskodást pécézte ki. Az igazságszolgáltatás mindig bosszúállás - mondja Shaw - és adott körülmények között, változott helyzetben a bosszúállás is lehet bíráskodás. Brassbound kapitány, a kalóz- és csempészhajó parancsnoka, amikor a marokkói hegyek közt kezébe kapja nagybátyját, aki valamikor rosszul bánt az ő anyjával s ezzel az ő lezüllésének is oka lett, azon a véleményen van, hogy igazságot szolgáltat, ha a gyűlölt nagybátyját kiszolgáltatja a gyaur-vérre szomjazó beduinoknak. Amikor ez a terv az amerikai hajó parancsnokának közbelépésére nem sikerül, a nagybátyja, aki mesterségére nézve bíró, ki akarja szolgáltatni unokaöccsét a törvényes igazságszolgáltatásnak, mert angol törvény szerint bűntettnek nem szabad megtorlatlanul maradni. Mind a ketten az igazság, az erkölcsi világrend nevében akarnak igazságtalanságot cselekedni. Az asszony aztán megérteti velük, hogy az igazság, az erkölcsi világrend s az ő többi férfiúi frázisa nem igaz, az igazság, az erkölcsi világrend a megbocsátásban, a megértésben, a jóságban van. Shaw szatírájának tendenciájára jellemző, hogy a két férfi közül a kalóz-unokaöccs a szimpatikusabb, lágyabb és hamarabb is belátásra jutó, a bíró-nagybátyja a merevebb és emellett ostobább is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!