SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Garland lelkész leánya

: Garland lelkész leánya

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1903

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Sidney Lee által kiadott «Dictionary of national biography» adatai szerint Mulock Dinah Mária 1826 április 20-án született Stoke-upon-Trent-ben (Straffordshire). Atyja, Mulock Tamás egy kis gyülekezet lelkésze volt. Dinah gyermekkora és ifjúsága nélkülözések közt telt el, a melyek annyira fokozódtak, hogy kénytelen volt kenyérkereset után nézni. 1846-ban Londonba ment s ott három éven át ifjúsági lapokba írogatott. Első regénye - the Ogilves - 1849-ben jelent meg. Jellemfestésének ereje már ebben mutatkozott, de még inkább kitűnt «01ive»-ban (1850) s «Agatha férjéiben (1852). Hírnevét az angol középosztály rajzával, «John Halifax, gentleman »-nel alapította meg 1857-ben. Ezentúl könyvein, angol szokás szerint, csak mint «J. Halifax szerzője» szerepel.
1864-ben Craik könyvkereskedőhöz ment férjhez. A gyermektelen pár, wildwoodi nyaralójában, az egész vidék előkelő társaságának központja lett s az idegenek közül Guizot is benső összeköttetésben lépett Craikékkel, annyival inkább, mert a fiatal asszony a nagy államférfinak és írónak több czikkét lefordította.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!