SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Jámbor pálya

: Jámbor pálya

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Mindez csak tréfa - mondja Waugh arról a kacskaringós pályáról, melyet jámbor hőse a regényben befut. Hiszen - mentegetőzik a szerző - nem vállalt azonosságot hősével: nem dobták ki az egyetemről erkölcstelen magaviselet miatt, mint Paul Pennyfeathert; nem is tanított olyan tanbarlangban, mint Paul Pennyfeather; sőt leánykereskedelmen meggazdagodott nimfomán milliomosnőt sem jegyzett el, mint Paul Pennyfeather, éppen ezért nem is került miatta börtönbe. Szatíraírók Swift előtt és Swift óta mindig ezzel mentegetőznek, s a feldühítettek ellen védekezésül valóban ez a legjobb. A szatíra igazságát éppen lehetetlen túlzásai rejtik: az olvasó kineveti a lehetetlen helyzeteket, nevetésével bünteti a lehetetlen alakokat, - végigneveti az egész könyvet, végül komolyan megállapítja: fele sem tréfa.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!