SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Káosz a rendben. Irodalmi esszék

: Káosz a rendben. Irodalmi esszék

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

530 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632810562

tartalom:

"T. S. Eliot (1888 - 1965), századunk egyik legnagyobb költője egyúttal a modern angol esszé egyik legkitűnőbb mestere is. Nevéhez korszakos jelentőségű tanulmányok fűződnek. A fiatal, avantgarde költő ad hangot a megújított hagyománytudatnak, a költői individuum személytelenség-követelményének a Hagyomány és egyéniség-ben. Felhívja a figyelmet a XVII. századi "metafizikus költők" jelentőségére, még bomlatlan, egységes érzékelésmódjukra, és ennek modern hiányára. Több esszében foglalkozik az Erzsébet-kori drámaírással, fölfedezi s tudatosítja a Shakespeare árnyékában eltörpülő "kisebbek", Marlowe, Webster, Tourneur, Middleton, Chapman, Ben Jonson stb. értékét. Olykor-olykor még egyenest Shakespeare rovására is. A költői pályája derekán járó Eliot nagy fontosságú esszében vet számot Baudelaire jelentőségével s a modern kötészetre gyakorolt hatásával. Fölfedi ellentmondásos kötődését a XIX. századi angol költészethez, Wordsworth-höz és Coleridge-hez, Shelley-hez és Keatshez. Az idősödő költő visszatekint a bejárt útra, szól egy életen át tartó vonzalmáról Dante iránt, lerója adósságát Goethének, akit korábban kissé kedveszegetten tisztelt, és Vergilius kapcsán kifejti, mit jelent az, hogy klasszikus? Ekkoriban tartja fogalomtisztázó, nagy előadásait a költészet hangnemeiről, a drámai költészetről, és az egész életében gyakorolt kritikaírás jelentőségéről, határairól és értelméről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!