SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Róka a padláson

: Róka a padláson

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

343 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Két regénye: a Szélvihar Jamaicában és az Örvény már évtizedekkel ezelőtt kiemelkedő rangra emelte a szerzőt, aki ezzel a könyvével művészetének csúcsára ért fel. Történelmi regényének címe hármas valóságra utal: igazi, eleven rókára, melyet a történet egy részének színhelyén, a lorienburgi főúri kastélyban, illetve annak padlásán tartogatnak, továbbá egy ugyanott rejtőzködő, sokkal veszedelmesebb vadállatra, a Wehrwolf egy ifjú tagjára, aki a fiatal báróval egyetemben részt vett Rathernau meggyilkolásában - végül az ólálkodó hitlerizmusra, mely a cselekmény idején, 1923-ban már nyújtogatja karmait. A szereplők között ott találjuk Hitlert, Gőringet, Rőhm kapitányt is. A regény különösen a müncheni puccs leírásában emelkedik mesteri magaslatra, de nagy művészettel szövi történelmi anyagába az egéyni szálat is az író: főhőse, az angol fiatalember be nem vallott szerelmét a vak bárólány iránt. Igazi történelmi regény tehát ez a könyv, stílusában is méltó a nagy hagyományokhoz: tömör és hajlékony, ironikus és lírai, epikus és drámai - tárgyát tekintve pedig elevenbe vágóan aktuális.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!