SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Samuel Pepys naplója

: Samuel Pepys naplója

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Auróra

Terjedelem:

365 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Samuel Pepys angol minisztérium tisztviselő sok mindent megélt. A 17. század második felének Angliája benne volt a fejében és az emlékeiben. 1659 szilveszterén fogadalmat kötött: újévkor naplóírásba kezd. Január elsejével bele is vágott "a körülmények" megírásába. A "körülmények" pedig - a korabeli angol politikai élet, háborúk, a pestisjárvány vagy a nagy londoni tűzvész - mind elégséges anyagot szolgáltatott arra, hogy az írói vénával megáldott korabeli bloggerünk bekerüljön az angol közgondolkodásba. A mániákus fiókszerző azonban naplója áldozatává vált. Pepys látása az évek során erősen megromlott, ám még ez sem tudta eltántorítani a folytatástól. Inasának diktálta az éppen történő történelmet. Amíg lehetett. Az Angliában igen népszerű naplósorozat most egy blogon olvasható. A blogger pontosan 2003. január elsején kezdte el közölni Pepys naplóbejegyzéseit. Vagyis kronológikusan halad előre az időben. Rövid beleolvasást követően is megállapítjuk: a történelem, és a kor iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan olvasmány. Jelenleg 1662 májusában járunk. (Hogy mást ne mondjunk, Pepys éppen ekkor írja le első találkozását a Paprika Jancsi nevű olasz bábjátékkal. Egyébként ez az első írásos feljegyzés a leghíresebb kesztyűbábról.)" Egy boggertől "Gyakran térek vissza Samuel Pepys naplójához. A tekintélyes, tizenhetedik századi angol államférfi titkosírással írott naplójában (melyet csak a tizenkilencedik században fejtették meg!) leplezetlen őszinteséggel vall koráról és önmagáról. Döbbenetes élmény.." Bodor Pál

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!