SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Shakespeare szonettjei

: Shakespeare szonettjei

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Szöllősy Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

163 p.

Kötésmód:

félvászon

leírás:

Az előző tul. pecsétjével. Az európai költészetben Petrarca tette híressé ezt a versszerkezetet. A szonett 14 jambusi sorból áll, két 4-4 soros és két 3-3 soros szakaszra tagolódik. Rövid, szigorúan zárt forma, az érzelmek és hangulatok tömör kifejezésére kiválóan alkalmas. Shakespeare szonettjei legjobb drámáival azonos színvonalon szólnak szerelemről és halálról, alkotásról és szenvedésről, reneszánsz világképről és manierista jellegű kételyről, csalódottságról. Bennük a kor motívumainak, szüzséinek, sőt allegórikus, emblémaszerű elemeinek felhasználásával fejezi ki valódi mondanivalóját, hogy az ember az ellentmondások sűrű hálójában vergődik, hogy végleges választ nem kaphat kérdéseire, hogy az élet, a személyiség kiteljesítése állandóan veszélyeztetett, de mégis a legfőbb érték, a legfőbb morális parancs. Ez a lírai (vagy inkább drámai) tárgyilagosság örök érvényűvé teszi szonettjeit is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!