SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Tűz és víz

: Tűz és víz

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világirodalmi Kiskönyvtár

Terjedelem:

94 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A Viktória-korszak nagy angol regényírója a színpadon is emlékezetes sikereket aratott. Galsworthy eredetileg ügyvédnek indult, amit színművein is érezni lehet. Írójuk feltűnően ügyes vitatkozó, debatter. De mint nagy regényciklusában, a Forsytesaga-ban, Galsworthy a színpadon is inkább a szenvedélyek fölött álló bíró szerepét igyekszik betölteni. Ez a drámája a walesi iparvidék egyik nagy vasgyárába vezet, ahol egész télen át folyik a sztrájk. A hosszú bérharc, az éhség és nélkülözés elgyötörte már a sztrájkolókat, de a felcsapó szenvedélyek a megegyezést már-már lehetetlenné teszik. Galsworthy rokonszenve a munkások felé fordul. Darabjának morálja, hogy a tőke és munka tűz és víz, meg nem érthetik egymást soha. Angliában a darab témája és hangja annak idején éppen olyan vihart kavart, mint Németországban Hauptmann sok tekintetben hasonló drámája, a Takácsok. Galsworthy színműve tömegeket visz a színpadra, és figyelemre méltó színpadi technikával oldja meg az ilyen jellegű darabok szerkezeti problémáit. Első bemutatása óta (1909) olyan ötven év telt el, mely a politikai, társadalmi és irodalmi élet terén forradalmi változásokat hozott, de a Tűz és víz helyzetei, jelenetei és alakjai ma sem hatnak elavultnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!