TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
A növények érzéki és szerelmi élete ; A darwinizmus mai állása

: A növények érzéki és szerelmi élete ; A darwinizmus mai állása

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1913

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Antropológia Biológia Botanika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Természettudományi könyvtár

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Ez a könyv a fajproblémákról, mutációról és vitalizmusról szóló kritikai tanulmányokból ered, melyek különböző tudományos folyóiratokban jelentek meg és az 1904. évben "A darwinizmus továbbfejlődése" címen egy kötetbe foglaltattak össze. Minthogy ez a könyv már nem kapható, éppen most azonban a lamarckizmus által beállott a biológiában a rég várt fordulat, úgy hogy csak most mutatkozik igazi szüksége a fejlődési problémák új kritikai értékelésének: elhatároztam, hogy könyvemet újból kiadom és ezen alkalommal alaposan átdolgoztam. Csaknem teljesen új könyvvé lett és a "Lamarckizmus vezérfonalá"-vá vált. Ily módon tanítónak és tanulónak is szántam. Mint olvasókra, nemcsak szaktársainkra számítottam, kiknek az új felett való önálló véleményalkotás munkáját megkönnyíteni kívántam, kiknek új látópontokat nyitok és kik elé új gondolatokat hozok, hanem a tanítóra is, ki a modern mozgalmak közt, melyek darwinizmus, lamarckizmus, növénylélek, a teleológia problémája, mutáció, vitalizmus és hasonló jelszavakkal zavarják meg, felvilágosítást keres és mégsem tanulmányozhatja át az egész idevágó terjedelmes irodalmat. Éppen így olvasókra számítottam az egyetemi hallgatóság, az orvosok és a komoly természetbarátok között, a kik még inkább rá vannak utalva az ilyen vezérfonalakra és akiknek kedvéért arra igyekeztem, hogy sok példa és jól választott ábrák útján lehetőleg szemlélhetővé tegyem könyvemet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!