SPORT ÉS PASSZIÓ / Autó-motor kategória termékei
Nehéz dieselmotorok

: Nehéz dieselmotorok

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Autó-motor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

406 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Nagyrabecsült olvasóimmal elsősorban a dieselmotorok ama nagyságrendjét igyekszem ismertetni, mely a hazai gyártóipar és üzemi felhasználás területére esik. Könyvemben mellőzhettem az autódieseleket, minthogy ezek hazai és külföldi szakirodalma kimerítő. A belsőégésű motorok nagy családjának e behatárolt részével foglalkozó könyv címének megadása válaszút elé állított. Legyen kifejező, de rövid. Ezért úgy érzem, hogy a NEHÉZ-DIESELMOTOROK cím némi indoklásra szorul. A "nehéz" szóval e gépek nagy fajlagos- és egységteljesítményét, nagy üzemi igénybevételre való alkalmasságát kívántam kifejezni. Éppen e könyv tárgykörébe vágó dieselmotorok négy évtizedes kifejlesztésében világszerte ismertek és elismertek iparunk és mérnökeink elméleti és ipari-termelési eredményei Jendrassik György és a Ganz-gyár munkássága révén. Ennek ellenére szakirodalmunk e területén számos hazai és külföldi szaklapban megjelent közleményen kívül - egyedül Jurek professzor egyetemi tankönyve, a BELSŐÉGÉSŰ MOTOROK lelhető fel. A könyv megírására indított a dieselesítés gyors terjedése a hajó- és stacionér erőgépek, főként pedig a vasúti közlekedés területén. Szándéka, hogy a fejlesztési szakembernek, a gyakorló és leendő dieselmotoros mérnöknek, a gyártó és üzembentartó szakembernek nyújtson segítséget. Elméleti kérdésekben az említett egyetemi tankönyv mellett, a korszerű - és éppen a könyvben tárgyalt nagyságrendbe vágó - dieselmotoroknál oly fontos feltöltés kérdésében Brodszky professzor FELTÖLTÖTT DIESELMOTOROK című művére támaszkodtam. A részletek iránt érdeklődő olvasó számára szolgáljon - az említett két mű mellett - a könyv szakirodalmi jegyzéke."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!