FÖLDRAJZ / Balkán kategória termékei
A haldokló ország

: A haldokló ország

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Légrády testvérek

Kategóriák:

Balkán

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

133 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Megjelent 1918-ban. A szerb fronton 1915 őszén tett haditudósítói útját írja le benne Bíró. Mint egy film, úgy kezdődik a könyv: az író egy dunai hajóvontatmánnyal érkezik Belgrádba, a győztes hatalom képviselőjeként: Négy uszályhajót kapcsolnak össze egymás mellé; a négy összekapcsolt hajó fedélzete megtelik emberrel, lóval, szekérrel és hadiszerrel; a négy összekapcsolt hajót kötélre veszi egy vontatógőzös, és megindul vele Belgrád felé. A négy uszályhajó között magasra csap fel a hab, átfreccsen a hajó orrán és végigsöpör a lovakon, amelyek a fedélzeten hosszú sorban oda vannak a korlát mellé kötve. A lovak nyugtalanul dobognak: patáik ütésétől hangosan dong a hajó teste. A katonák gondosan betakarják őket. Megnyugszanak, és rágják a fakorlátot, amely mellé oda vannak kötözve...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!