SPORT ÉS PASSZIÓ / Barlangászat kategória termékei
A rejtélyes Bátori-barlang

: A rejtélyes Bátori-barlang

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Barlangászat Geológia Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

155 p., 40 t.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Egy sok évszázados történet nyomán sziklába vájt hatalmas lépcsőfokokra bukkantak a kutatók a Hárs-hegyi Bátori-barlangban. A titokzatos föld alatti lépcsők útját követve kezdődött meg egy csaknem tíz évig tartó, váratlan fordulatokban bővelkedő feltárás a Hárs-hegy gyomrában. A feltárás legnagyobb szenzációja egy nagy mélységben rejlő arany-, ezüst-, és vasbánya felfedezése volt. A bőséges leletanyag és az okiratos kutatások is megerősítették, hogy a főváros tőszomszédságában a középkorban, majd a barokk korban aktív ércbányászat folyt. Máig is rejtély, hogy a még kitermelhető ércet miért hagyták ott művelőik, és miért omlasztották be, falazták el az ide vezető járatokat? A történelmi bányalabirintuson kívül ember nem járta, hévizes eredetű barlangrészeket is feltártak a kutatók. Ezeket a föld alatti termeket káprázatosan szép kristályképződményekkel díszítette fel a természet. A kutatás során nagy mennyiségű őskori lelet is napfényre bukkant és számos olyan tárgyi emlék, amely a barlang emberrel kapcsolatos sok ezer éves múltját bizonyítja. A szerző a feltárás tíz esztendejének izgalmakban, szenzációs fordulatokban gazdag eseményeit idézi fel és ismerteti azokat a további tudományos lehetőségeket, amelyek e titokzatos üregrendszer megválaszolatlan problémáira adhatnak majd választ."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!