SPORT ÉS PASSZIÓ / Barlangászat kategória termékei
Harminc év föld alatt

: Harminc év föld alatt

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Barlangászat Biológia Útleírás Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

145 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A neves barlangkutató nagysikerű munkája 1954-ben jelent meg először. Érdekes, mindvégig izgalmas fejezetekben mondja el a szerző sikeres barlangkutatásainak történetét. Megtudjuk, hogy szerette meg a barlangok világát, mi vonzotta a föld belsejének titokzatos természeti szépségeihez. Már kisgyermek korában el-elruccant a szülővárosa közelében levő barlangokhoz, ahova titokban ereszkedett le. A gyermekkori kíváncsi érdeklődés elmélyült, s a felnőtt Casteret, a kutató már feleségével és gyermekeivel járja a Pireneusok barlangjait. Szenvedélyes, kitartó munkája olyan eredményeket szült, melyek beírták nevét a tudomány történetébe. Nevéhez fűződik a Pierre Saint Martin csodálatos barlangóriásának feltárása, amely akkor a világ legmélyebb aknabarlangja volt 728 méter mélységével. A 20-as évek elején fedezte fel a dél-franciaországi Haute-Garonneban a Montespani-barlangot, az ősember jégkorszak óta megközelíthetetlen sziklaüregét. Dermesztő hidegben, víz alatt haladva, életveszélyes szifonokon át tette meg az utat az ősember "otthonához". Több barlangban tanulmányozta a denevérek életét. A denevérek vándorlásának megfigyelésére ma már világszerte alkalmazott gyűrűzéssel nála találkozunk először. A könyv olvasásakor egy bátor természetbarát hősies élményeit élhetjük át.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!