SPORT ÉS PASSZIÓ / Barlangászat kategória termékei
Magyarország ásványai

: Magyarország ásványai

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Barlangászat Geológia Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

562 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630538032

tartalom:

"1966-ban jelent meg a mű első kiadása, amely nagy hiányt pótolt s rövid idő alatt elfogyott. Az ásványaink, bányászatunk iránti érdeklődés azóta is növekszik, s csakúgy, mint külföldön, az ásványgyűjtés reneszánszát éli. Az MTA Földtudományi Bizottsága joggal szorgalmazta tehát a munka új, átdolgozott kiadását. Az elmúlt húsz év során ugyanis számos olyan eredmény született, amely csak részben került nyilvánosságra cikk vagy könyv formájában. Több kutatási eredmény csak kéziratban volt eddig hozzáférhető, holott a nagyközönség érdeklődése változatlanul élénk maradt. Az átdolgozás fontos szempontja volt, hogy egy-egy fontosabb kutatási irány, bányahely ismertetésénél a legilletékesebb szakemberek elért kutatási eredményeiket a Koch Sándor által megadott genetikai keretbe illesszék be. Így az új kiadás egyrészt tartalmazza az elmúlt húsz év új ásványi előfordulásainak feldolgozását, másrészt pedig a régiek kiegészítését. Tájékoztatást talál az olvasó a magyar tudósok által felfedezett új ásványokról is: ez a rész szervesen kapcsolódik a magyar ásványtan történetéhez, így tisztelegve a múlt és jelen tudósai előtt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!