TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A 20. század feladata. A modern fizikai világkép jelentősége korunk szellemi helyzetében és hatása a kultura jövendő fejlődésére

: A 20. század feladata. A modern fizikai világkép jelentősége korunk szellemi helyzetében és hatása a kultura jövendő fejlődésére

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

AntiquA

Kategóriák:

Biológia Fizika Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A modern természettudományban - fizikában és kémiában - lejátszódó nagy forradalom arra eszméleteti a szerzőt, hogy e roppant forradalom eredményei felforgatják egész gondolkodásunkat. Az alapfogalmak új rendszere van kialakulóban, amely nemcsak az orvostudomány, a biológia és az összes természettudományok gyökeres átalakulásához vezet, hanem alapvető átalakító hatással lesz a szellemtudományokra és így egész kultúránkra is. Így mer a szerző, természettudós létére vállalkozni kultúrtörténelmi helyzetkép nyujtására és a születő új kultúra felvázolására. Megállapítása szerint az eddigi mechanisztikus kultúra felbomlóban van, mert létalapjait elvesztette. Helyére az élő szervezetet mintául vevő, szerves, biológiai kultúrának kell lépnie. A szerves gondolkodásmód kiterjed majd az élet minden területére, jogra, történelemfelfogásra, társadalom- és gazdaságtudományra, politikára, erkölcsre és vallásra egyaránt. A könyv egész kultúránkról hatalmas áttekintést nyujt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!