TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A sejt és a szövetek. Az általános szövettan vázlata

: A sejt és a szövetek. Az általános szövettan vázlata

Kiadás:

Budapest, 1918

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Biológia Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

354 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"E könyvet hallgatóim számára írtam. Megírásakor az a cél vezetett, hogy tanítványaim, s különösen a harctérről visszajövök kezébe a rossz jegyzetek helyett rövid magyar nyelvű tankönyvet adjak. A rendszeres anatómiai előadások során a tanév négy első hetében az «általános szövettan»-t, vagyis a sejtről és a szövetekről szóló tant szoktam előadni; ezeket az előadásokat tartalmazza, valamennyire bővített alakban, ez a kis könyv. Igyekeztem benne a szövettan mai állását rövidre összefoglalva, szinte dogmatikus alakba öntve feltárni az orvosi ifjúság előtt, kerülve minden homályosságot s csak röviden érintve a vitás kérdéseket. Csak egy fejezetet dolgoztam ki valamivel bővebben : az idegszövettan fejezetét. E kivételes elbánásnak emberileg érthető oka van. Életem sok évét, tudományos pályámnak legtermékenyebb idejét szenteltem az idegrendszer tanulmányozásának, s különösen - His-szel, Cajallal, Retzius-szal és Kölliker-rel együtt - azon tan megalapozásának és védelmének, melyet e műben kifejtek. A neurontant ma már nem lehet vitának alávetett hypothesisnek nevezni; ha vannak is még egyes ellenzői, nagyjában már elfogadott igazsága a tudománynak, szilárd alapja az idegrendszer felépítéséről való tudásunknak. Hogy ezt megérhettem: tudományos pályám legszebb sikere és jutalma. Köszönetemet kell nyilvánítanom a Franklin-társulat könyvkiadó cégnek, hogy a háborús nehézségek ellenére is ily gondosan állította ki művemet Kívánom, hogy hallgatóim szívesen és haszonnal forgassák e könyvet."

Állapot:

közepes

Ár:

3 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!