TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A skorpió öngyilkossága

: A skorpió öngyilkossága

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Dick Manó

Kategóriák:

Biológia Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Emlékezetes este volt: az éjjeli pávaszem-estének fogom mindig nevezni. Ki nem ismeri ezt a pompás lepkét, a legnagyobbak egyikét az európai éjjeli lepkék közül, gesztenyebarna bársonyba öltözve, fehér szőrméből való gallérral a nyaka körül? A szürke és barna színű, zegzugos szürke keresztcsíkokkal és ugyanilyen szegélyekkel ellátott szárnyak mindegyikének a közepén kerek folt van, egy nagy szem fekete szemgolyóval és eltérő színű szivárványhártyával, melyben fekete, fehér, gesztenyebarna és amarantvörös gyűrűk sorakoznak egymásra. Nem kevésbé figyelemreméltó a zöldessárga hernyó, melynél a fekete szűrőkből álló sörénnyel koronázott szemölcsök csúcsába türkiz színű gyöngy van berakva. Hatalmas barna bábját, melynek a vékonyabb végén sajátságos alakú kijárótölcsér van, rendesen öreg mandulafák lábánál találjuk a kéreghez tapadva. A hernyó ugyanis ennek a fának a leveleiből táplálkozik. Laboratóriumom asztalán május 6-án a jelenlétemben bújik ki egy nőstény a bábtakarójából. A még nedves lepkét azonnal drótharang alá zárom, nincs vele semmi különösebb tervem, csak éppen meg akarom figyelni, hogy mi lesz tovább. Este kilenc óra felé nagy csapkodást hallok az enyémmel szomszédos szobában. Kis Pali fiaim, félig levetkőzve, mintha megbolondult volna, úgy ugrál és szaladgál, toporzékol és a székeket döntögeti. "Gyere hamar" kiált nekem "és nézd meg ezeket a lepkéket, olyan nagyok, mint a madarak! Az egész szobám teli van velük!" Oda sietek s a gyerek lelkendezését és túlzó kifejezéseit egészen érthetőknek találom."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!