TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Amit rosszul tudunk. Természettudományi koholmányok és balítéletek

: Amit rosszul tudunk. Természettudományi koholmányok és balítéletek

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Biológia Művelődéstörténet Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

437 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az olvasó képet alkothat arról, milyen hiedelmek, téveszmék, téves tanok fonták át ferdítéseikkel a természettudományokat a 20. század kezdetében és a távolabbi évtizedekben, sőt évszázadokban. Igen gazdagon értelmezve a természettudományokat, több ágának hiedelemvilágát tárják fel a kötet írásai, amelyek több önálló fejezetbe rendeződnek. Közülük a leggazdagabb az Állatország, amely külön gyűjti a gerinctelen állatokhoz, majd a változó "vérhőmérsékletű" gerincesekhez, továbbá a madarakhoz fűződő "koholmányokat" követően az emlősök, majd pedig általában az állattan tematikájába sorolható hiedelmeket. E fő tematikán belül szentel teret a szerző az Ember címszóhoz kapcsolható téves tanoknak is. Ezután Növényország hiedelmeinek szövevényes liánjait hajtja szét az olvasó előtt a kötet; gombákhoz, zuzmókhoz, fákhoz fűződő írásokkal tanít, oktat, s néminemű növényetimológiai ismeretekkel is szolgál. A továbbiakban pedig a Terra bolygó kerül a vizsgálódások középpontjába; Földtörténet fejezetcím alatt cikkek sorakoznak. A Földrajz és egyebek tárgykörén belül több meteorológiai tematikájú kérdésre kap helyes választ az érdeklődő. Hivatkozik számos jeles tudományos forrásra, de szépirodalmi idézetekkel is színesíti cikkeit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!