TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Életrevaló atomok. (Atomfizika biológusoknak)

: Életrevaló atomok. (Atomfizika biológusoknak)

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Biológia Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

319 p., mell.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630515431

tartalom:

A hópelyhektől a virágszirmokig árad a természetben az alakok és színek gazdagsága. A természetet azért látja szépnek az emberi szem, azért ítéli megragadónak az emberi értelem, mert arányok és szimmetriák harmóniája szövi át. Kell léteznie egy alapvető törvénynek, amely szerint önként megszületnek, újra meg újra kibontakoznak ezek a minták. A klasszikus fizika nem tudott semmit mondani arról, hogyan születik a vízgőz molekuláris káoszából a hókristály hatszögű szimmetriája, a szürke petéből miként bontakozik ki a pillangó színpompája. Ötven esztendeje született a kvantummechanika, amely nem csupán az atom szerkezetét tárta fel, de azt is megmutatta, hogy ezek az atomok önként rendeződnek szabályos molekulákká. A molekulák nem csupán építkezésre, de energia és információ tárolására is alkalmasak. Molekulák esnek szét, új molekulák születnek a tűzben és az életfolyamatokban. Molekuláris szerkezetekben van rögzítve a növény és az állat tervrajza. Így értettük meg, hogy az atomok szerkezete magában hordja a kémiai és biológiai evolúció lehetőségét. A kvantummechanikai szemlélet ma már nem csupán az atomfizikust segíti a világ megismerésében, hanem a csillagásznak, mérnöknek, kémikusnak és biológusnak is ezt kell elsajátítania, ha alapjaiban kívánja megérteni az élettelen és élő anyag mozgását és szerkezetét. Nem mindenki rendelkezik a kvantummechanikai számítások elvégzéséhez szükséges matematikai tudással. Hogy ők is átélhessék a minták kibontakozásának, az anyag önszerveződésének és megelevenedésének szép élményét, ezért íródott a könyv.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!