TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Hangnyomás, hangosság, zajosság

: Hangnyomás, hangosság, zajosság

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Biológia Fizika Elektronika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Akusztika

Terjedelem:

269 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630533731

tartalom:

˝Az akusztika tudományának alapja a fizika, de művelése ezzel egyenrangúan igényli a biológiai, pszichológiai és műszaki ismereteket is. A rendkívül sokfelé ágazó szakterület egyik egyre fontosabbá váló része a zajkutatás és a zajvédelem. A szerző úttörő munkát végezve az egzakt fizikai alapok mellett megvilágítja az emberi zajterhelés kutatásának fontosságát, és utat mutat a gyakorlati ellenőrzés és adatszerzés számára. A ma használt mérési, számítási és értékelési eljárások történeti fejlődésének és korunkban elért szintjének szemléltetésével rendszerezi a számos - különféle szempontok szerint bevezetett - fogalmat és egységet. A fizikai alapok ismertetése után részletes fejezetet szentel a mérőműszerek és mérési módszerek tárgyalásának, ezen belül is elsősorban a hangelemzés bonyolult matematikai és technikai megoldásait foglalja össze. Nem hiányzik a műből azoknak a hallástani tudnivalóknak az ismertetése sem, amelyeknek a műszáki szempontokkal való egyeztetése igen fontos a gazdaságosság érdekében. E könyvvel olyan anyag kerül a zajvédelemmel foglalkozók kezébe, amelynek alapján a konkrét helyzeteket a kor tudományos álláspontja szerint ítélhetik meg. Ebben segítenek a táblázatok, grafikonok és a kidolgozott példák is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!