TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Növénybiotechnológia

, : Növénybiotechnológia

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Biológia Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

310 p

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632341856

tartalom:

"Elöljáróban álljon itt a cím pontos meghatározása: a növénybiotechnológia a növények, növényi sejtek, sejtorganellumok genetikai programjának megváltoztatása, és az így kialakított új képessége technológiai felhasználása. Hogyan jutottunk el idáig, hol tartunk ma, s mi várható a jövőben. Tömören összefoglalva erre válaszolnak a szerzők. A könyv első fejezetében tisztázzák a biotechnológia fogalmát, történetét és jelentőségét, majd részletesen ismertetik főbb területeit, az ivaros szaporodás biotechnológiáját, az in vitro mikroszaporítást, a növények felnevelését tenyésztett sejtekből, a szomaklonális variabilitást, a mutánsok izolálását sejt- és szövettenyészetekben, a szomatikus hibridizációt protoplasztfúzióval, a transzgénikus növények létrehozását DNS-transzformációval, végül a biotechnológia gazdasági jelentőségét értékelik saját és a nemzetközi kutatási eredmények alapján. Az e témában első magyar nyelvű szakkönyv méltán számíthat az oktatás a kutatás és a termelés szakembereinek érdeklődésére."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!