TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Optimista világnézet

: Optimista világnézet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1919

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Biológia Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

335 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Mecsnikov, a nagy modern természettudósoknak ahhoz a típusához tartozik, akik egy hosszú élet pozitív kutatásai után tudásuk és tapasztalataik nagy eredményeit világnézetbe összefoglaló filozófiával akarják szolgálni az emberiség ügyét. Haeckel monizmusa, Ostwald energetikája mellé odasorakozik Mecsnikov optimista filozófiája. Haeckel elsősorban a fejlődéselmélet, Ostwald a fizika és kémia, Mecsnikov pedig a bakterológia nagyszerű lendületén veti föl magát világnézete magaslatára, de mindhármukban közös az a törekvés, hogy megmutassák az ember helyét a természetben és célját és irányát jelöljék ki az emberi létnek. Mintha mind a hárman a tudomány tényein épülő cáfolatát akarnák adni a Brunetiére híres följajdulásának a tudomány csődjéről és a tudomány egész hatalmát akarnák harcba vinni Dubois Reymond "ignorabimus" prófétálása ellen.˝

leírás:

Újrakötött példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!