MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
A bor itthon és a nagyvilágban

: A bor itthon és a nagyvilágban

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Borászat-szőlészet Gazdaságtörténet Kereskedelem Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

173 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A borról nagyon eltérők a vélemények. Egyesek dicsőítik, mások átkozzák. A bor irodalma sem mentes a különféle szubjektív véleményektől. A borászatról és a borról írott könyvek között alig akad olyan mű, amely a közismert szakkérdéseken kívül a bor gazdásági, kereskedelmi és társadalmi vonatkozásait valóban tárgyilagosan tárgyalná. Márpedig a bor problémáihoz a világon - de itthon is - a társadalom, jelentős hányadának van köze. A könyv bevezetőrészeit olvasva, ne értse senki félre a szerző szándékát. Nem az iszákosságot propagálja, de lehetetlen a bor és a társadalom évezredes kapcsolatairól pozitív elfogultság, gyógyhatásáról pedig elismerő szavak nélkül írni. Ismernünk kell a bor szerepét az emberek életében. Szükséges ez a gazdasági haszon reális elemzéséhez is. Tudnunk kell, mit s mennyit iszik a világ, vagy hogy mennyit költenek az emberek italra. Egyesek tán nem is hiszik majd el, hogy a szeszes italok milyen jelentős hányadát emésztik fel az emberek jövedelmének. Ez a könyv mégsem az alkoholellenes propagandát szolgálja, csak - közkeletű kifejezéssel élve - helyükre teszi fogalmainkat. Bemutatja a világ szőlő- és bortermelő nagyhatalmait, a híres borokat, s elemzi a bor múltját, jelenét, jövőjét. A borászok biztosan sok ismerős problémára találnak majd benne, de mindegyikre, új választ is kapnak. Bátran és nyíltan foglal állást olyan kényes kérdésekben is, mint például, a bor tormelói és fogyasztói árának helyes kialakítása. Éppen ezért nemcsak a borászoknak ajánljuk, hanem a szőlőtermesztőknek, a bor forgalmával bajlódóknak is, hiszen a bor sorsa mindnyájunknak közös ügye s általában mindenkinek, akinek akár aktíve, akár passzíve köze van e nemes italhoz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!