MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
A szőlő metszése

: A szőlő metszése

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Borászat-szőlészet Gyümölcstermesztés Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

384 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A legutóbbi évekig, főleg az európai szőlőtermesztésben kialakult hagyományos művelési és metszési eljárások feladása szinte lehetetlennek látszott. A szőlőtermesztők gondolkodását és kezét megdönthetetlennek látszó érvelések és nézetek kötötték gúzsba, s fékezték a nagyüzemi termesztési eljárások kialakulását is. Az átalakulási folyamatot az a felismerés indította el, hogy a szőlőtermesztésben éppen úgy, mint a mezőgazdaság minden területén csak a gépesített művelés nyújthat perspektívát. Egyedül ez adhat lehetőséget ahhoz, hogy az egyébként is egyre jobban hiányzó kézi munkaerőt nagymértékben kiküszöbölhessük, a szakképzett munkások egyenletes foglalkoztatását lehetővé tegyük, és a termelési költségeket is jelentősen csökkenthessük. A nagyüzemi követelmények kielégítése a technikai oldalról azonban közel sem elegendő. A korszerű eljárások ésszerű alkalmazásához alapos biológiai ismeretek szükségesek. A biológiai vagy tágabb értelemben vett elméleti alapok elsajátításának a hagyományos szőlőtermesztésben érvényes szabályok feltárásával, okainak megismerésével kell kezdődnie. Csak ezek segítségével érthetjük meg azokat a különbségeket, amelyek a korszerű nagyüzemi módszereket a hagyományos eljárásoktól elválasztják. A technikai és biológiai szemlélet mellett az új eljárásokat bevezető szőlésznek egyre több szervezési tapasztalattal kell rendelkeznie. A nagyüzemi keretek e harmadik szemléletet hovatovább annyira előtérbe helyezik, hogy az nem egy esetben a technikai megoldásokra is döntő hatást gyakorol. A technikai megoldások, a biológiai sajátosságok és a szervezési feladatok egymással párhuzamos mérlegelésének szükségessége a művelési és metszési eljárások jelentős átalakulását eredményezi."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!