MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Borkalauz

: Borkalauz

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Borászat-szőlészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

96 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963547752x

tartalom:

A borfogyasztás az elmúlt években egyre népszerűbbé vált. A növekvő érdeklődés nemcsak az igényesebb fogyasztásra, hanem a témában megjelenő publikációk számának növekedésére is kedvező hatással volt.
A legtöbb könyvre azonban az a jellemző, hogy szakemberek írják szakembereknek, vagy borbarátok laikusoknak. A kezdőket azonban, akik csak most ismerkednek a borkultúrával, legtöbbször elhanyagolják. Ők pedig tanácstalanok, s nem tudják, honnan is szerezhetnének információkat.
Ez a kötet tulajdonképpen egy kis „tankönyv”, amely nem bocsátkozik részletes elemzésekbe, hanem alapvető ismereteket közvetít.
Megtudhatjuk, miért ugyanolyan a fehér és a vörös szőlő mustjának színe, miért nem kizárólag a napsütéses órák száma határozza meg, hol lehet eredményesen termelni, vagy azt, hogy miért hasznos a vörösbor azoknak, akik magas koleszterinszintjükkel küzdenek.
Mindezt röviden, tömören, a laikusok számára is érthető nyelven fogalmazzuk meg. A bonyolultabb folyamatok megértését – például a szőlő hordókig vezető útját – vázlatos ábrák segítik. Mindezzel az a célom, hogy mondanivalóm mindenki számára érthető legyen.
A borfogyasztók új generációja már egészen más ösvényen halad, mint elődeik. Kíváncsibbak, előítéletektől mentesebbek és vállalkozó szelleműek. Ma champagne-t, holnap proseccót fogyasztanak.
A száraz wachaui rizling éppannyira jólesik nekik, mint egy nemes-édes sauternes. Ha tegnap egy bordeaux-i vörösborért lelkesedtek, nincs kizárva, hogy holnap egy kaliforniai vagy ausztrál cabernet sauvignont részesítenek előnyben. Ízlésük nagyon változó.
A könyvben igyekeztem objektív maradni, sem az olasz, sem a francia, sem a német borokat nem állt szándékomban előtérbe helyezni.
Igyekeztem a borokat a lehető legtágabb szemszögből ismertetni, az egyes országokban alkalmazott eljárásokat és szemléletmódot pedig regionális és kulturális szempontból indokolt különbségként bemutatni.
Amikor a waadtlandi saszla, a kremsi zöld veltelini vagy a német Müller-Thurgau versenytársait az új-zélandi, chilei, portugál borok alkotják maid, a bortermelő nemzetek közti éles különbségek is eltűnnek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!