"A bor a világ legnagyszerűbb örömei közé tartozik, s a borivás élvezetét elmélyítheti, ha tisztában vagyunk a fajtákkal, ízekkel és stílusokkal.
Ezt az egyedülálló, világos, könnyen követhető tanfolyamot – melyet kezdők és szakértők egyaránt dicsérnek – most a 2001-es év fejleményei alapján átdolgoztuk, egyben 16 új lappal is kibővítettük, melyeken eddig még soha nem publikált kérdések-feleletek, új borcímkék és évjáratok szerepelnek. Mint mindig, most is felelünk a legfontosabb borral kapcsolatos kérdésekre, s az olvasó megkezdheti útját afelé, hogy igazi szakértővé váljon.
Kevin Zraly friss szemlélettel közelít a témához, bepillantást nyújt az elmúlt tíz év bortrendjeibe, országról országra, borvidékről borvidékre kalauzol minket, hogy minden helyen megmutassa és rangsorolja a legutóbbi évjáratok „legjobb vételeit”. Biztos, hogy szeretni fogják a szerző könnyed stílusát, s élvezettel olvassák majd a borászati szakkifejezésekről, a borfelszolgálásról és tárolásról, az éttermi borrendelésről, s annak szertartásairól írt esszéit, tanácsait.
Olvashatunk arról, hogy melyik az „igazi” burgundi, melyek voltak a kaliforniai cabernet sauvignon jó évei, valamint, hogy mely ételek illenek legjobban a chardonnay-hoz. Hallhatunk a bor világában viszonylag „új jövevényeknek” számító borokról, például a merlot-ról, illetve a jó Champagne, portói és sherry titkairól. Nemsokára nagyszerű borokat ízlelhetünk anélkül, hogy egy halom pénzt költenénk rájuk. Rengeteg illusztráció, köztük színes borcímkék kísérik Zraly mondanivalóját.
Különleges, mámorító vándorlásra indulunk a borok világában, s közben pillanatok alatt lelkes szakértővé válunk!"
MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Kevin Zraly: Borkurzus. Útmutató borkedvelőknek
Kiadás:
Pécs, 2001
Kiadó:
Kategóriák:
Borászat-szőlészet Szakácskönyv, gasztronómia
Terjedelem:
208 p., ill.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9633681154