TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
A fűz

, : A fűz

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Botanika Erdészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

251 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Egyik értékes, gyorsan növő, de sokszor mellőzött fafajunknak, a fűznek termesztéséről és felhasználásáról készült ez az összefoglaló munka. A fűzkultúrák létesítését és fenntartását majd mindenkor mellékes, jelentéktelen tevékenységnek tartották. Ma már azonban - amikor a gyorsan növő fafajok termesztése világszerte központi kérdés - a füzek sokoldalú felhasználási lehetőségeinek felismerése egyre több és több erdészeti szakember figyelmét vonja magára. A szűkre szabott lehetőségek ellenére ez a kötet az egész fűzkérdést összefoglaló monográfia. A művet megalkotó kollektíva meggyőzően bizonyítja, hogy a fűz évente és hektáronként 30-40 m3-t is elérő növedékével fahozam tekintetében - a nyárral együtt - jelentős szerepet játszik a hazai fatermesztésben. A fűz, amellett, hogy a kosárfonóipar legfontosabb alapanyaga, a papír- és cellulóziparban is nélkülözhetetlen; növekvő farostlemezgyártásunk számára pedig szinte kimeríthetetlen nyersanyagbázist jelent. Ennek a fanemnek azonban nemcsak a fája, hanem egyéb részei is - a kéreg, a levél, a virág, a gyökér - igen értékes tulajdonságokkal rendelkeznek. Csak a legfontosabbakat kiemelve: jelentős tannintartalma a hazai cserzőanyagtermelés számára nélkülözhetetlen; a fűzek elegyítése állományainkba a biológiai vadkárelhárítás egyik alapvető tényezője, mert a fűz lombanyaga a vad kedvelt tápláléka; virága pedig gazdag méhlegelő.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!